Aktuellt

Påskhälsningar från föreståndaren

By april 9, 2020 No Comments

 

Påskhälsningar från föreståndaren

Snart är det Påsk. Våren blev inte precis så som vi hade tänkt oss den, men vi får tro att undantagsperioden tids nog kommer att vara över.

En del av den inplanerade och tilltänkta verksamheten vid Polin-institutet för denna vår och sommar har inhiberats eller flyttats till nästa år. Summer School & Conference Religion and Cultural Change, som Polin-institutet har planerat tillsammans med Donnerska institutet och Center for the Study of Christian Culture, ordnas om ett år, den 7–9 juni 2021. För ytterligare information, se konferensens hemsida.

Även mindre sammankomster för Polin-forskarna har vi varit tvungna att ställa in. I all vår verksamhet följer vi Åbo Akademis allmänna instruktioner.

Trots undantagstillståndet och den minst sagt annorlunda vardagen pågår ändå forskningen. Ibland krävs det kreativitet och en förmåga att komma på nya lösningar när det exempelvis gäller samarbete med andra forskare eller när det gäller att komma över sådan litteratur man behöver i sin forskning. Kanske är det rentav så att en del av de nya praktiker som vi nu har tagit i flitigt bruk – såsom möten över Zoom – har kommit för att stanna.

Polin-institutet informerar om sin verksamhet på dessa hemsidor också under corona-tiden.

Till slut vill jag önska en Glad Påsk till alla Polin-institutets vänner och forskare!

Anni Maria Laato, Föreståndare för Polin-institutet